Samarbejde i teamet

Bliv bedre til at håndtere konflikter, træffe beslutninger og skabe resultater via styrket kommunikation og samarbejde i teamet. Et godt team kan kommunikere, samarbejde og løse konflikter. Det er ikke kun effektivt, det kan også både forebygge stress og mistrivsel – og samtidig skabe et miljø, hvor ledere og medarbejdere lykkedes og skaber bedre resultater.

Kort sagt: Det giver mening at investere i det gode samarbejde – både for den enkelte medarbejder og for din bundlinje.

Samarbejde i teamet som forløb

’Samarbejde i teamet’ er et praksisorienteret forløb, som klæder dit team på til at håndtere konflikter, træffe bedre beslutninger og skabe resultater via styrket kommunikation og godt samarbejde i teamet.

Forløbet giver forståelse for personlighedstyper, ændrer på dynamikkerne teammedlemmerne i mellem og udvikler både den enkelte medarbejder og teamet via praktiske øvelser og diskussioner. Forløbet er bygget op omkring to anerkendte modeller for kompetenceudvikling; The Five Behaviours of a Cohesive Team, som definerer det gode teamsamarbejde gennem mestring af tillid, konflikter, engagement, ansvar og resultater. Vi måler temperaturen i dit team på de fem niveauer og arbejder efterfølgende målrettet med udvikling af teamet. Den anden model er Everything DISC, som er et af verdens mest anvendte og anerkendte personlighedsprofil-værktøjer.

Det kan både benyttes til at definere og udvikle medarbejdere og deres kommunikation og samarbejde. Kombinationen af disse to modeller gør, at vi både kan sikre udvikling for den enkelte medarbejder og på teambasis.

Giv os et kald og hør hvordan vi kan hjælpe dig

Det får du ud af at et 5 Behaviours forløb: 

 • Forbedrede kompetencer i teamet 
 • En bedre samarbejdskultur på tværs af fagligheder og personlighedstyper 
 • Resultatorienteret samarbejde 
 • Bedre konflikthåndtering 
 • Bedre trivsel 

Individuel personlighedsprofilering

Udgangspunktet for forløbet er en individuel personlighedsprofil, som vi udarbejder for hver medarbejder i teamet. Den er grundlaget for både den enkeltes og teamets udvikling. Det betyder også, at der ikke er to forløb, der er ens; Hver enkelt session er bygget til at matche dit teams konkrete udfordringer og muligheder baseret på det enkelte individ og sammensætningen af personer i teamet.

Fastholdelse af udvikling

Vi ved, at det kan være en udfordring at holde fast i de gode indsig og læring fra samarbejdskurser. Derfor er en del af forløbet, at I sammen udarbejder en handlingsplan, som er direkte implementerbar i jeres dagligdag.

Det får I ud af forløbet

Igennem forløbet ’Samarbejde i teamet’ opnår den enkelte medarbejder en øget bevidsthed om sin egen personprofil, og om hvordan han/hun kan tilføre værdi i teamet. På teambasis vil dine medarbejdere opleve, at de træffer hurtigere og bedre beslutninger, at de hurtigere kan konfrontere og løse problemer. Dine medarbejdere bliver desuden et team, som har fokus på at spille hinanden gode – hvilken skaber tryghed og trivsel i teamet.

Kort sagt får du

 • Kompetenceudvikling på individ- og teambasis
 • En forbedret samarbejdskultur
 • Effektive medarbejdere
 • Resultatorienteret samarbejde
 • Bedre konflikthåndtering
 • Bedre trivsel
 • Forbedret samarbejde på tværs af fagligheder og personlighedstyper

Eksempel på forløb

Case: GateHouse

Lederudviklingsforløb med ledergruppen i GateHouse

Vores mål med forløbet har været at styrke vores kompetencer som lederteam for at kunne realisere vores meget ambitiøse mål for forretningen. Forløbet med Progreso har i den grand udviklet os som lederteam, og vi er blevet bevidste om vores styrker og svagheder. Metoden fra The Five Behaviors of a Cohesive Team™ har udviklet os som lederteam, og vi er klædt godt på til at realisere vores ambitiøse strategi.
Lederudviklingsforløb har medbragt os en øget viden og specifikke værktøjer til, hvordan vi bedst muligt styrker ledergruppens performance. Konsulenten fra Progreso har formåede at kombinere alvoren med humor, hvilket gjorde det lettere for os at få paraderne ned og blive udfordret konstruktivt.
Derudover fandt vi det yderst værdiskabende, at forløbet foregik over en længere periode med løbende hjemmeopgaver mellem workshops som medførte, at man virkelig kunne få arbejdet i dybden med materialet.

Se en kort introduktion til The Five Behaviors of a Cohesive Team™

Få en uforpligtende snak om
hvordan vi kan hjælpe dig

 

Du er altid velkommen til at kontakte os på

+45 51 90 52 00
info@progreso.dk