Outplacement

Gode og respektfulde afskedigelser giver mindre turbulens blandt medarbejderne og kan aflæses i mere goodwill til virksomheden. Det skaber tryghed, og det er ofte et fastholdelsesparameter, at der tages godt hånd om afskediget medarbejdere.

Hvorfor købe professionel hjælp til Outplacement og karriereforløb?

Afskedigelse er nok en af de værste og sværeste opgaver, man som leder kan blive udsat for. Det handler jo om at afbalancere de berørtes følelser med virksomhedens behov. Derfor er det godt at have professionel hjælp at læne sig op ad idet gode og respektfuldt gennemførte afskedigelser giver mindre turbulens blandt medarbejderne og kan aflæses i mere goodwill til virksomheden.

Det er et godt signal at sende til de medarbejdere, som bliver tilbage i virksomheden, at man tager sig ordentligt af de kollegaer, som bliver afskediget. Altså faktisk et fastholdelsesparameter.

Hos Progreso arbejder vi professionelt med ansættelser og karriereforløb. Den erfaring bringer vi i spil til at rådgive vores outplacement kandidater, så de klarer sig bedst muligt. Vi bruger aktivt vores store netværk og viden om mulige jobs til at bringe vores kandidater videre til deres næste job.

Vi følger kandidaten til vedkommende er i job – 90% af vores kandidater er i job indenfor deres opsigelsesperiode.

Giv os et kald og hør hvordan vi kan hjælpe dig

Eksempel på forløbet

En kunde havde en medarbejder, der ikke passede ind i teamet og virksomhedskulturen. Denne medarbejder skulle videre på en ordentlig måde, og vi kom på banen i et outplacementforløb. Vi startede med en afklarende samtale om hans oplevelse i forbindelse med opsigelsen, samt ønsker til det fremtidige job, hvilke opgaver han bliver motiveret af, kolleger og hvad en god chef er for ham. Selvom denne kandidat var afklaret med, at han var blevet afskediget, opleves det altid som et nederlag, når man bliver afskediget, denne kandidat var derudover meget introvert og det, at omgås andre var lidt en udfordring for kandidaten, kandidaten ville egentligt bare gerne have lov til at fordybe sig i sine opgaver og passe sig selv.

Kombinationen af denne introverthed og så det, at skulle søge job i en branche, hvor langt de fleste bliver headhuntet, havde vi en del samtaler om. Vi havde nogle klare aftaler i forhold til jobsøgning og undervejs sparring omkring CV og ansøgningerne, så de blev tilpasset kravene til de søgte jobs. Da den første samtale kom på plads, mødtes vi og havde en god snak om vigtigheden i at give et godt og ærligt billede af sig selv. Han fik jobbet og har i dag opgaver, hvor han er specialisten, men også er ude og formidle den viden virksomheden, får fra deres projekter til andre kolleger i branchen.
En kunde skulle igennem en fyrringsrunde af 20 medarbejdere, og kontaktede os da de ønskede support i forhold til udvælgelse af de medarbejdere, der skulle afskediges, da de så det som en mulighed for en større omstrukturering, samtidigt var det vigtigt at de afskedigede medarbejderne kom videre på en ordentlig måde.

Outplacementforløbet blev tilpasset virksomhedens ønsker, hvor vi startede med et fælles møde hvor der var fokus på de overordnede rammer i forbindelse med medarbejdernes nye situation. Hvor medarbejderne fik mulighed for at mødes og tale om deres situation, vi gennemgik de overordnede rammer for skrivning af målrettede jobansøgninger og CVer.

Derefter blev der planlagt individuelle møder med kandidaterne, hvor vi lavede en talenttest, de kunne bruge i arbejdet på finde det rigtige job, specielt i forhold til brancheskift, vi coachede dem og sørgede for, at de var bedst muligt klædt på til samtalerne.

De 15 af medarbejderne havde fået nyt job indenfor 3 måneder resten fandt job i løbet af de næste 3 måneder, hvor vi var i løbende dialog.

Ofte stillede spørgsmål

1. Hvor lang tid tager forløbet?

Det vil afhænge af jeres behov. Så kontakt os uforpligtende for en snak

2. Hvad er jeres erfaring medarbejderne får ud af det?

Vores erfaring er at medarbejderne går her fra med nogle værktøjer og en tro på at dette ikke er jordens undergang, men faktisk er en umiddelbar træls oplevelse, der også kan komme noget godt af. De går stort set altid her fra med øget selvtillid.

3. Laver I også medarbejderudvikling?

Ja! Vi har forløb til medarbejderudvikling og hvordan I bedst bruger den talentmasse i har i virksomheden læs mere her: ’Talenudvikling og teamoptimering’ (link)

4. Hvad med ledelsesudvikling?

Det kan vores Consulting afdeling hjælpe med, du kan læse mere her ’ledelsesudvikling’ (Link), eller kontakt os uforpligtende for at høre mere.

5. Garanterer I at medarbejderen kommer i job?

Vores erfaring er at 90% af de kandidater vi har haft i outplacemeDet ntforløb er i job inden vi er igennem forløbet typisk 3 mdr., det dog helt afhænger af medarbejderen selv, men alle får tilbudt at bruge os til sparring indtil de er i job.

Få en uforpligtende snak om
hvordan vi kan hjælpe dig

 

Du er altid velkommen til at kontakte os på

+45 51 90 52 00
info@progreso.dk